Миколаївський НАУ отримав доступ до Web of Science

Views -- Переглядів -- Просмотров:
Доступ до міжнародних баз даних Scopus та Web of Science за кошти держбюджету матимуть майже 100 українських вишів та наукових установ МОН. Про це повідомив заступник Міністра освіти і науки Максим Стріха під час конференції  «Використовуй інформацію на 100% – від ідеї до патенту».
ВНЗ та наукові установи були відібрані спеціально створеною Комісією, куди увійшли представники МОН, Державної-науково-технічної бібліотеки та самих університетів і наукових установ МОН. Комісія враховувала такі критерії, як спосіб організації доступу до електронних наукових баз даних, можливість надання такого доступу іншим організаціями, кількість публікацій у наукових журналах, що включені до Web of Science Core Collection та Scopus, тощо.
З повним переліком університетів та наукових установ МОН можна ознайомитися за посиланням. - йдеться в повідомленні МОН України.
У цьому переліку є і Миколаївський НАУ, який отримав доступ до бази даних Web of Science.

Відповідний наказ МОН  № 1286 від 19.09.2017 року «Про надання доступу вищим навчальним закладам і науковим установам, що знаходяться у сфері управління Міністерства освіти і науки України, до електронних наукових баз даних» підписано міністром освіти Лілією Гриневич.

Нагадаємо, що Web of Science - це платформа, на якій розміщено бази наукової літератури і патентів. Web of Science охоплює матеріали з природничих, технічних, біологічних, суспільних, гуманітарних наук і мистецтва. Центральною частиною платформи є наукометрична, реферативна, міжнародна база даних Web of Science Core Collection WoS(CC), яка включає в себе понад 18000 провідних журналів, розміщені у трьох ключових індексах наукової літератури.
Доступ до електронних наукових баз даних дозволить українським вченим працювати з найбільш актуальною інформацією. Це сприятиме тому, що якість досліджень і розробок у наших ВНЗ та наукових установах підвищуватиметься
Таким чином, науково-педагогічні працівники та співробітники підрозділів Миколаївського НАУ мають можливість з будь-якого комп'ютера університету отримати доступ до зазначеної бази даних за посиланням:


У разі виникнення технічних проблем з доступом до ресурсу, прохання звертатися за тел.: (0512)50-03-27

Комментариев нет:

Отправить комментарий