«Бібліотека – фундамент освіти, берегиня знання, осередок культури»

Views -- Переглядів -- Просмотров:
19 листопада 2015 року фахівці бібліотеки МНАУ брали участь у науково-практичній конференції «Бібліотека – фундамент освіти, берегиня знання, осередок культури», присвяченій 95-річчю від дня заснування НБ НУК.

Перед учасниками конференції виступив проректор з наукової роботи НУК ім. адм. Макарова, доктор технічних наук, професор – В.С. Блінцов. Також привітав учасників конференції та подарував добірку своїх праць В.Н. Парсяк, декан факультету економіки моря, доктор економічних наук, професор.

Про важливу роль бібліотеки як культурно-дозвіллєвого центру у житті університету, про сучасні форми виховних заходів наголошувала у своїй доповіді «Культурно-просвітницькі заходи: методика проведення та досвід бібліотеки МНАУ» Гук Марина Валентинівна, провідний бібліотекар відділу обслуговування бібліотеки МНАУ.

Ястремська Анна Анатоліївна, завідуюча інформаційно-бібліографічним відділом у доповіді «Сучасні аспекти інформаційно-бібліографічної діяльності бібліотеки МНАУ» розповідала про інноваційні підходи інформаційно-бібліографічного обслуговування користувачів.

Науково-методичнй центр, що здійснює загальне методичне керівництво бібліотеками вищих навчальних закладів ІІІ та ІV рівнів акредитації Півдня України, представляла заступник директора НБ ОНУ ім. І.І. Мечникова О.В. Суровцева, яка виступила з доповіддю «Інноваційні моделі наукової комунікації».

В центрі уваги конференції знаходилися проблеми інформаційно-комунікаційної діяльності бібліотек, впровадження новітніх бібліотечних технологій та сервісів; розвитку й ефективного використання результатів бібліометричних та наукометричних досліджень; вдосконалення бібліографічної діяльності бібліотек у системі науково-інформаційного обслуговування користувачів.

У роботі конференції взяли участь фахівці бібліотек ВНЗ м. Миколаєва, а також колеги з ЦБ ім. М. Кропивницького та МОУНБ ім. О. Гмирьова.


Комментариев нет:

Отправить комментарий